Print 3D

Stiai ca se pot printa bijuterii 3D?

bijuterii printate 3d

Printarea 3D a evoluat incredibil de mult in ultimii ani, aceasta crescand de la o simpla nisa printre hobbisti, pana la o adevarata industrie. Desi a fost folosita cu succes inca din anii ’80 de catre marile companii, aceasta tehnica de fabricatie a intrat incet si in randul populatiei.

Pretul din ce in ce mai scazut si numarul de materiale ce creste constant de la an la an, au facut din printarea 3D o tehnologie incredibil de folositoare.

Desi la inceput a fost folosit plasticul ca filament principal, multe alte tipuri de materiale au inceput sa isi faca loc si sa fie folosite atat de antreprenori, cat si de consumatori.

Datorita acestui lucru, multe sectoare au beneficiat de printarea 3D, una dintre cele mai recente fiind industria bijuteriilor. Asadar, iti vom prezenta cateva motive de ce este important sa ai in vedere bijuteriile printate si care sunt avantajele acestora fata de cele obisnuite.

bijuterii printate 3dLibertate de design

Unul dintre principalele avantaje ale printarii 3D este acela ca poti sa creezi orice obiect, atata timp cat ai un model 3D. Conceperea si dezvoltarea acestuia este o parte esentiala si datorita faptului ca imprimanta poate fabrica orice design si geometrie, indiferent de complexitate si detalii, fac din printarea 3D o solutie mult mai buna fata de metodele traditionale.

Diferite materiale

Imprimantele 3D din ziua de azi au evoluat foarte mult si iti pot permite sa realizezi bijuterii din diverse materiale metalice precum bronzul, alama sau argintul. De asemenea, exista o multitudine de tipuri de plastic ce pot fi folosite si rasini, ambele materiale fiind foarte rezistente si usoare. Indiferent de tipul filamentului folosit, important este ca ai de unde sa alegi.

Greutate scazuta

Bijuteriile traditionale pot fi in anumite cazuri destul de grele, lucru ce le pot face inconfortabile si greu de purtat. Insa, cu ajutorul tehnologiei de printare 3D, poti sa creezi bijuterii mai usoare si in acelasi timp mai practice.

Asa cum a mai fost mentionat, plasticul este un material popular ce poate fi folosit in astfel de proiecte. De asemenea, interiorul bijuteriilor poate fi gol sau sa aiba o geometrie de tip zabrele, reducand astfel considerabil greutatea produsului finit.

Calitate ridicata

Au trecut multi ani de la primele imprimante 3D ale caror straturi create erau vizibile. Pentru obiecte delicate precum bijuteriile, acest lucru este deranjant, insa in ziua de azi, aceste device-uri au fost imbunatatite considerabil si pot produce straturi subtiri de doar 0.025 mm. Astfel, te vei bucura nu doar de o calitate semnificativa, ci si de un pret de productie scazut.

Desi crearea de bijuterii este inca la inceput, folosirea imprimantelor 3D in acest sens este nu doar o cale excelenta de a produce piese de calitate, ci si de a permite consumatorilor sa isi exprime individualitatea si personalitatea exact asa cum isi doresc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *