Printare 3D

De ce serviciile de printare 3D sunt utile si benefice?

servicii printare 3d

Imprimarea 3D este cea mai avansata tehnologie care ne permite sa cream azi orice obiect fizic pornind de la un model digital. Primul serviciu de imprimare a inceput in anii ’80 cu numele de brand „Prototipare rapida”, pentru ca acesta a fost singurul scop al tehnologiei inovatoare – sa prototipeze rapid si la preturi rezonabile.

Dar, in ultimii ani, lucrurile s-au schimbat foarte mult. Azi, servicile de printare 3D sunt la mare cautare pentru ca ofera rezultate grozave si solutii incredibil de eficiente pentru o multime de probleme si proiecte. Practic, azi, serviciile de imprimare 3D ne ajuta sa realizam orice ne putem imagina.

Cum functioneaza printare 3D?

Printarea 3D se mai numeste si productie aditiva, pentru ca nu elimina materialele asa cum se intampla in cazul proceselor traditionale de productie. In schimb, printarea 3D presupune adaugarea de materiale strat cu strat. Acest lucru difera de productia substractiva conventionala, cea care presupune indepartarea materialelor.

servicii printare 3dPentru a realiza modele 3D, in general se porneste cu un model al obiectului necesar, folosindu-se un program de modelare 3D sau un scaner 3D, care scaneaza obiectul care se doreste a fi imprimat. Dupa ce designul este creat, acesta trebuie importat in soft-ul de imprimare open source. Soft-ul ruleaza design-ul in fisierul g-code care este pregatit pentru imprimarea obiectelor fizice.

Azi exista o varietate de tehnologii de imprimare 3D si majoritatea creaza de obicei lucruri prin asezarea de straturi subtiri succesive de materiale, pe obiecte. Serviciile de printare 3D folosesc filamente de plastic care sunt introduse in imprimanta prin zona de alimentare. Apoi, filamentul este topit in capul de imprimare, dupa care extrude materialele in placa, creand obiectul strat cu strat.

La ce sunt folosite serviciile de printare 3D?

Cu printarea 3D, posibilitatile sunt nenumarate in domenii precum productie, design de produse, inginerie, arhitectura si multe altele. Iata cateva utilizari pentru printarea 3D.

  • Modele personalizare. Puteti crea niste produse personalizate care pot fi modificate in functie de nevoile concrete in ceea ce priveste forma si dimensiunile. Puteti crea ceva unic, ceva care nu se poate realiza prin alte tipuri de tehnologii.
  • Prototipare rapida. Cu ajutorul serviciilor de printare 3D puteti crea rapid un prototip si un model. Acest lucru ajuta inginerii, firmele si designerii sa abordeze o serie de proiecte intr-un interval de timp mai scurt.
  • Geometrie complexa. Cu printarea 3D se pot obtine obiecte de neimaginat.

De ce serviciile de printare 3D au devenit atat de populare?

Exista multe motive pentru care printarea 3D este atat de mult folosita azi. Costurile de imprimare 3D sunt mai mici in comparatie cu alte tehnologii si materiale. Nu se irosesc materiale, iar timpul este mult eficientizat.

De acceea, printarea 3D devine curand alegerea numarul 1 pentru multi producatori si designeri. In plus, costurile cu resursele umane si cu munca se pot reduce consistent cu ajutorul printarii 3D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *