Print 3D

De ce printarea 3D este de viitor

Cutiuta Alba de Cadouri pentru Obiecte de Dimensiuni Mici

De ce printarea 3D este de viitor? De ce ar trebui sa aleg printarea 3D? Toata lumea se intreaba daca este o alternativa, o solutie. Hai sa vedem avantajele pe care le are printarea 3d. O astfel de soluție poate fi răspunsul la o situație legată de producție pe care nu o puteai rezolva folosind tehnologii clasice ori chiar o oportunitate de inovare.

Dar ce este o imprimanta 3D?

O imprimantă 3D este un tip de robot industrial, capabil să efectueze acest proces sub un control computerizat. Cea mai comuna metoda, popularizata de altfel, este FDM, datorita costurilor reduse atat al imprimantelor, cat si al costurilor. De exemplu, imprimantele 3D permit designerilor sa produca intr-un timp foarte scurt un prototip, un model. Acesta poate fi testat și remodelat rapid. Constructorii de bolide de Formula 1 sunt cei care pot obține componente cu forme foarte complexe.

Daca acestea ar fi produse prin metode clasice, productia acestora ar dura câteva săptămâni, insă folosirea acestor noi tehnologii de imprimare reduce considerabil timpul si acestea pot fi gata si in 48 de ore. Astfel, timpul castigat ofera posibilitatea testarii mai multor modele ale componentelor necesare, scopul fiind de a gasi intr-un timp scurt solutia potrivita.

Cutiuta Alba de Cadouri pentru Obiecte de Dimensiuni Mici

Este greu sa printezi 3D?

Tehnologia este avansata in ceea ce priveste aceste imprimante si le faciliteaza utilizarea. Exista si pixuri pentru imprimare 3D destinate copiilor, cu care aceatia pot sa creeze diferite obiecte, intr-un mod simplu și sigur, fie folosind sabloane sau desenand liber. De asemenea, exista si imprimanta extrem de avansate care pot crea lucruri mult mai mari, complexe si de o utilitate sporita.

Bineinteles, in functie de produsul finit pe care vrei sa il obtii, complexitatea acestuia si materialele pe care le utilizezi, nivelul de dificultatea in ceea ce priveste utilizarea unei imprimante de acest tip, difera. Este bine de stiut ca nu exista imprimante 3D universale si trebuie sa stim de la inceput ce vom face cu ea, astfel incat sa luam cea mai buna alegere.

Cu trecerea anilor si avansul pe care l-a luat tehnologia, majoritatea oamenilor isi doresc lucrurile extrem de repede. Comandam astazi si ne dorim produsul poate chiar maine sau de ce nu, imediat. Ei bine, acesta este cel mai important avantaj al acestui tip de printare, si anume viteza de productie.

Cu aceasta printare putem transforma un design la care doar visam, in realitate in doar cateva ore. Sunt si piese sau proiecte care necesita timp, este adevarat, dar atunci cand vorbim despre unele de dimensiuni mici sau medii, ori dificultati nu foarte mari, imprimarea 3D este cea mai potrivita alegere.

Uneori alegem sa punem costul pe primul loc. Chiar daca ne dorim un produs rapid, mai mult conteaza ca preturile sa nu fie unele peste bugetul nostru. In cazul printarii 3D, nu este cazul sa ne gandim la asa ceva pentru ca folosirea unui astfel de dispozitiv in productia de piese, de exemplu, nu face decat sa eficientizeze costurile.

Daca e sa luam in calcul faptul ca de cele mai multe ori este necesar doar apasarea unui buton, clar se reduc costurile cu forta de munca. Bineinteles, daca vorbim de costurile aduse de mentenanta sau de consumul unui astefel de prototip, exista din nou o reducere considerabila de pret comparativ cu alte tehnologii. Imprimarea 3D poate fi experimentata atat ca si hobby, cat si ca o alternativa a altor tehnologii mult mai costisitoarea si mai putin eficiente. Oricum alegi sa o folosesti, trebuie sa fim constienti ca este de viitor datorita eficientizarii sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *