Print 3D

De ce se foloseste printarea 3D

Macheta Detaliu Sagrada Familia Printa 3d

Cu singuranta ai auzit destul de multe in ultimii ani despre imprimantele 3D, tehnologia care revolutioneaza incet incet modul in care producem lucrurile. Imprimantele 3D sunt una dintre cele mai promitatoare tehnologii si multumita popularitatii de care s-a bucurat in ultimii ani, aceasta a devenit un gadget accesibil oricui care ofera o multime de avantaje fata de metodele traditionale de fabricatie.

Sunt nenumarate argumente in favoarea aceastei tehnologii, avand un potential urias in afaceri, mici si mari, reducand costurile de productie, de transport, timp mai scurt de fabricatie, dar si multe altele.

Astfel, hai sa vedem patru argumente de ce printarea 3D este folosita:

Reducerea costurilor de productie

Orice antreprenor sau hobbist stie cat de important este sa isi mentina costurile de productie cat mai mici posibil, de aceea imprimanta 3D este de mare ajutor. Realizarea produselor este usoara, la costuri mult mai reduse fata de metodele traditionale de fabricatie.

Macheta Detaliu Sagrada Familia Printa 3d

In acelasi timp, costurile cu personalul sunt mai mici deoarce este necesara o singura persoana pentru a opera aparatul, acesta doar porneste si incepe procesul automat de creare a designului incarcat, fata de metoda conventionala unde sunt necesari mai multi angajati pentru diferite aparate, la realizarea aceluiasi produs. Totodata, datorita popularitatii crescute, a crescut si oferta de filament, ceea ce a dus la o scadere a pretului acestora, reducand si mai mult costul final.

Costuri reduse de logistica

Un avantaj major al imprimatelor 3D este acela ca poate reduce distanta pe care o va parcurge un produs. Datorita capacitatii acesteia de a produce un obiect de la inceput pana la sfarsit, iti va permite sa trimiti sau sa primesti designul produsului pe mail si sa inceapa efectiv imediat productia.

Nu este necesara mutarea din fabrica in depozit si apoi transportat catre destinatie. Trecerea peste acest pas va reduce semnificativ costurile, dar in acelasi timp este si un plus pentru mediul inconjurator prin reducerea emisiilor cauzate de transportul propriu zis.

Timp castigat

In lumea de astazi, timpul este un factor decisiv si important pentru noi toti. De aceea imprimantele 3D au un avantaj major fata de metodele conventionale, deoarece fabricarea se realizeaza mult mai rapid. In doar cateva ore, o singura persoana poate realiza un model CAD si sa inceapa imediat fabricatia. Alaturi de argumentul numarul doi, timpul castigat este unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei tehnologii.

Productie personalizata

Imprimanta 3D are capacitatea de productie personalizata, ceea ce o face perfecta pentru crearea de produse unice si piese specifice. De aceea, multe industrii precum cea medicala sau dentara folosesc in mod regulat printarea 3D datorita capacitatii acesteia de a crea implaturi si proteze. Metoda traditionala este mult mai dificila si necesita mai mult timp pentru procesul de personalizare, de aceea printarea 3D poate implini aceste cerinte intr-un timp mai scurt si mai ieftin.

Capacitatea de a printa forme complexe si piese personalizate fara a fi necesara ansamblarea, sub orice forma, face imprimanta 3D o tehnologie unica. Poti sa creezi si sa produci obiecte intr-un timp foarte scurt, la un cost mult mai mic, fara a fi necesare alte instrumente sau unelte speciale.

Inovatia este un avantaj principal al imprimantelor 3D si capacitatea acestora de personalizare a produselor, ofera companiilor, dar si hobbistilor, sa proiecteze si sa creeze produse intr-un mod sustenabil la un nivel inalt de flexibilitate.

Desi este o tehnologie relativ noua, printarea 3D a crescut mult in popularitate in ultimii 10 ani, pana in punctul in care a devenit accesibila tuturor. Numarul de imprimante cumparate creste constant, iar ce a fost odata considerat o tehnologie de nisa, acum este valabila tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *