Da, ce putem spune am ajuns si in aceasta perioada a tehnologiei in care se poate printa incaltamintea. Odata cu dezvoltarea tehnologiei in general, dar si a printarii 3D, multa lume a inceput sa printeze care mai de care ideei traznite care cateodata au si devenit virale si necesare.
Pantofarii sunt gata sa isi agate sculele in cui si sa se apuce de imprimat pantofi intr-un mod mai simplu si pentru o productie mai mare. Printarea 3D a devenit din ce in ce mai interesanta si folosita la nivel mondial. Incaltamintea realizata prin printarea 3D este construita din acelasi material continuu, dar cu o rigitate mai mare spre partea talpii, devenind cat mai flexibila in timp ce acesta este creat.
Amuzant ?
Poate fi amuzant cand auzi lucrul acesta, dar este adevarat. Multe companii mondiale cu renume au inceput sa produca astfel de incaltaminte realizata cu ajutorul imprimantelor 3D, devenind deja un trend si putand astfel sa fie accesibili si de cateva persoane norocoase pentru a ai incerca pentru prima data.
Pantofi cu toc, adidasi si pantofi pentru barbati sunt realizati in diferite modele mai normale sau mai exravagante pentru a atrage atentia acestui lucru: Printarea 3D a pantofilor. Aceasta tehnologie permite crearea unor modele cu adevarat iesite din comun si creative, cum ar fi pantofi ale caror talpa imita pe cele ale animalelor.
Inovator ?
Important de stiut in acest caz ca cel mai bine ar fi sa fie folosita imprimarea 3D atunci cand vorbim de incaltaminte doar pentru accesoriile acestora si pentru infrumusetare. In schimb, clienti marilor companii de incaltaminte se bucura de aceasta oportunitate de a-si adapta stilul in functie de personalitatea lor avand si un produs unic pentru a se distinge de restul lumii.
Inovatie in industria sportiva
Una dintre aceste companii este chiar Adidas, aceasta lansand primul model de adidasi cu talpa intermediara printata 3D in anul 2017. Din acel moment, compania a continuat sa inoveze si sa implementeze tehnologia in produsele sale, astfel demonstrand ca printarea 3D isi poate gasi un loc bine definit in industria incaltamintei sportive.
Una dintre cele mai mari avantaje ale acestei tehnologii este personalizarea si timpul de productie. In cazul Adidas, la inceput, printarea unei singure talpi intermediare dura aproximativ 90 de minute. Odata cu dezvoltarea tehnologiei si a materialelor folosite, aceasta a fost redusa la 20 de minute. Un salt masiv, dar acestia vor continua sa inoveze si sa implementeze noi tehnici si tehnologii pentru a reduce si mai mult timpul.
Printare 3D in casele de moda
Bineinteles, nu doar pantofii sport pot beneficia de aceasta tehnologie. Un numar din ce in ce mai mare de designeri de moda au inceput sa proiecteze si sa lanseze pantofi eleganti cu modele complexe si unice.
Creatorii de moda au devenit interesati de printarea 3D deoarece aceasta le ofera o libertate mult mai mare de exprimare, posibilitatea de a crea rapid prototipuri exemplare si exceptionale. Creativitatea acestora este fara limite, de aceea in viitorul apropiat va fi posibil sa cumperi online modelul si sa il printezi acasa la propria imprimanta 3D.
Posibilitati de personalizare nelimitate
Totodata, personalizarea este si ea un factor important. Cand ne gandim la incaltaminte, ne gandim la unicitate, individualitate si exprimarea sinelui. Cu ajutorul acestei tehnologii putem crea incaltaminte care sa depaseasca tiparele prestabilite si sa producem modele diferite si personalizate pentru fiecare consumator in parte.
Printarea 3D are nenumarate aplicatii in diferite industrii, insa din ce in ce mai puternic vine si in industria de moda, mai ales in sectorul de incaltaminte. Marii producatori continua sa inoveze si sa implementeze aceasta tehnologie, dar si creatorii de moda folosesc printarea 3D pentru crearea de modele pline de individualitate si caracter.