Print 3D

Printarea 3D in productia de electronice

productia electronicelor print 3d

Modul de productie pentru crearea diverselor piese cu ajutorul unei imprimante 3D a devenit foarte popular in randul consumatorilor, fiind o alternativa mai rapida si mai economica de a fabrica obiecte, piese si multe altele.

Tehnologia printarii 3D nu este noua, insa in fiecare an se dezvolta din ce in ce mai mult, reusind astfel sa se integreze intr-o multitudine de sectoare industriale. Cele mai importante domenii unde se foloseste printarea 3D sunt medicina, sectoarele industriale de productie, iar in ultima perioada productia electronicelor.

Fiind inca la inceput si avand in vedere cererea incredibila de, aceasta ramura este nu doar esentiala, ci si o necesitate in ziua de azi. Cu ajutorul acestei tehnologii de printare 3d, piata isi va putea restabili echilibrul, iar preturile vor putea fi mai mici, avand in vedere procesul rapid de creare a electronicelor, precum si materialele folosite.

productia electronicelor print 3d

De ce este necesara printarea 3D a electronicelor?

Nu este un secret faptul ca o parte foarte importanta din piesele electronice realizate pentru calculatoare, electrocasnice si multe altele, sunt realizate in China, Taiwan sau alte tari din Asia. Avand in vedere distanta si complexitatea logisticii, printarea 3D a acestor componente va deschide noi oportunitati catre consumatori, putand inlocui anumite piese mai repede, mai ieftin si la o calitate mai buna.

Exista cazuri in care anumite piese nu pot fi gasite peste tot sau au fost scoase din uz, astfel incat gasirea producatorului original poate fi o provocare care cu siguranta te va descuraja si vei fi nevoit sa achizitionezi piesa la un pret mai mare si intr-un timp mai lung.

Ce electronice se pot printa?

In principal, cele mai dorite produse de a fi printate sunt PCB-urile (circuite printate), pentru ca cererea pentru acestea a explodat in ultimii ani, iar modelele care sunt deja pe piata au preturi foarte mari.

Aceste placi sunt folosite in orice aparat care functioneaza cu energie electrica, astfel incat numarul de productie al acestora trebuie sa creasca constant in fiecare an. Datorita evolutiei tehnologice, tot mai multe produse in ziua de astazi au inceput sa fie concepute si create pentru a fi inteligente, astfel ca si cererea pentru circuite printate este foarte mare.

Printarea 3D a cunoscut o cerere foarte mare pe piata nationala, cat si internatioanala, devenind metoda preferata de fabricatie pentru multi consumatori. Atat firmele, cat si persoanele fizice apeleaza la astfel de servicii pentru a-si inlocui anumite piese care nu se mai gasesc sau care necesita mult timp pentru a putea fi comandate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *