Print 3D

Sfaturi tehnice in printarea 3D

Sfaturi tehnice in printarea 3D

Printarea 3D este unul dintre cele mai creative si distractive hobby-uri pe care poti sa il ai. Sa proiectezi si sa creezi de la zero un obiect imaginat de tine intr-un timp foarte scurt poate fi nu doar rentabil, ci si sa ofere o experienta educationala remarcabila.

Desi a devenit foarte comuna in ziua de azi, printarea 3D poate fi destul de dificil de invatat, deoarece aceasta metoda de fabricatie foloseste procese tehnice ce au o curba de invatare destul de abrupta. Prin urmare, poti sa iei in considerare cateva sfaturi pentru a depasi aceste probleme si sa incepi sa printezi ceea ce doresti numaidecat.

Nu lasa imprimanta 3D nesupravegheata

Imprimanta 3D a fost construinta in asa fel incat sa produca obiecte cat mai eficient si rapid posibil, insa acesteia ii lipseste abilitatea de a te anunta daca ceva este neregula. De aceea, cel mai indicat lucru pe care il poti face este sa urmaresti buna desfasurare a printarii pana la finalizare, pentru a te asigura ca totul se realizeaza conform proiectului.

Sfaturi tehnice in printarea 3DCurata periodic platforma

Suprafata de printare este una dintre cele mai importante elemente dintr-o imprimanta. Este vital sa o mentii curata pentru a te putea bucura de cea mai buna experienta de printare. Cele mai des intalnite suprafete sunt sticla sau foile PEI (Polieterimida).

Mentine platforma egala

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta atat incepatorii, dar si cei cu experienta este asezarea cu succes a primului strat. Acest lucru poate fi problematic din cauza faptului ca platforma nu este dreapta si duza va fi mult prea departe sau aproape, lucru ce va rezulta in nelipirea corecta a primului strat.

Calibreaza corect suprafata de printare, conform specificatiilor din manualul de utilizare pentru a avea cele mai bune rezultate.

Foloseste filamente noi

De cele mai multe ori, filamentele pot fi afectate de elementele mediului inconjurator, precum umiditatea sau temperatura, scazand drastic calitatea acestora.

Daca folosesti un filament care si-a schimbat proprietatile, produsele rezultate in urma printarii vor avea o calitate scazuta. In cazul in care ai nevoie de o cantitate insemnata de filament, asigura-te ca vor fi depozitate intr-un container, ferit de umiditate si temperaturi excesive.

Camioane si Utilaje pentru Macheta

Creaza-ti propriile proiecte

Cu siguranta vei gasi pe internet nenumarate proiecte realizate de alte persoane, insa este indicat si recomandat sa iti creezi propriile obiecte, deoarece poate fi un proces educational distractiv si plin de lectii importante, putand astfel sa inveti lucruri noi despre imprimanta ta 3D.

Printarea 3D a fost si inca este una dintre cele mai uimitoare tehnologii din ultimii ani. Cu ajutorul unei imprimante, poti sa creezi aproape orice obiect doresti, iar daca inveti si urmezi cateva sfaturi, vei reusi numaidecat sa obtii un produs unicat conceput chiar de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *