Printare 3D

Modele Printate 3D pentru Craciun

steluta pentru Brad cu Centru Rotativ

Daca ne gandim la Craciun si la sarbatorile de iarna, vom avea automat in minte decoratiunile frumoase de brad si luminile care ne invaluie casa in magie. Nu exista limite atunci cand vorbim de ornamente pentru Craciun: figurine diverse, motive simple, culori tipice, globuri, ghirlande, varfuri de pom etc.

Printarea 3D poate fi folosita si pentru realizarea decoratiunilor frumoase de Craciun. Iata o lista de idei minunate pentru obtinerea unor modele 3D specifice Craciunului.

1. Forme sablon pentru decuparea fursecurilor

Cine nu coace fursecuri de Craciun? Pentru a imbina traditia, aroma si delicatetea, se pot folosi modele printate 3D. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti imaginezi forma pe care vrei sa o dai fursecurilor: brad, stelute, Mos Craciun, ghetuta etc.

Set de Forme pentru Prajituri

2. Brazi de Craciun

In casele crestinilor, decorarea bradului este o traditie bine inradacinata. Bradul este unul din cele mai importante simboluri ale Craciunului, iar printarea 3D poate fi folosita pentru a obtine brazi decorativi, in miniatura. De exemplu, acesti brazi pot fi realizati din plastic, de preferinta PETG transparent, fara umplutura, pentru a putea fi luminati din interior.

Brad Puzzle 3d

3. Decoratiuni pentru bradul de Craciun

Asa cum am spus mai sus, bradul impodobit de Craciun este simbolul epic al sarbatorilor de iarna. De aceea, este important sa folosesti decoratiunile potrivite pentru acesta, iar cu ajutorul printarii 3D poti realiza o multime de modele si figurine (turta dulce, globuri, fulgi de zapada, stelute si multe altele). Poate ca cele mai populare dintre acestea sunt decoratiunile din plastic si lemn (cu filament de lemn si filament PLA alb).

Decoratiuni tip Turta Dulce pentru Brad

4. Mos Craciun

Mos Craciun este personajul central al sarbatorilor de iarna in foarte multe tari, precum si la noi in tara. Mosul este cel care aduce cadourile in Ajun sau in dimineata de Craciun, in functie de traditia pastrata in fiecare familie.

Dar, Mos Craciunii pot fi zariti peste tot in apropierea sarbatorilor de iarna: pe strazi, pe case, in magazine etc. Cu ajutorul printarii 3D se pot realiza o multime de figurine cu imaginea Mosului bland si bun.

5. Decoratiuni pentru ferestre

Cui nu-i place sa admire ferestrele impodobite de Craciun? Sau vitrinele magazinelor? Pentru a decora ferestrele se folosesc de obicei autocolante, sclipici, zapada artificiala, luminite, imagini cu adeziv etc. Dar, o alta varianta pentru impodobirea ferestrelor este folosirea modelelor 3D.

Astfel de modele originale se pot obtine cu ajutorul unui material TPU flexibil, iar apoi se pot lipi pe ferestre, pentru impodobirea acestora in pragul sarbatorilor de iarna. Dupa imprimarea 3D, modelele pot fi si colorate.

steluta pentru Brad cu Centru Rotativ

6. O stea printata 3D

Steaua este un simbol crestin, cea care i-a calauzit pe magi pana la ieslea unde s-a nascut Iisus, in Betleem. Azi, crestinii prind aceasta stea in varful bradului, dar ea poate fi folosita si ca decoratiune de brad, la ferestre, in magazine, pe strazi.

Un model de stea printata 3D poate fi realizata din filament PLA, in diferite culori si marimi, dar se pot inchipui multe alte forme care ar putea lua viata cu ajutorul tehnologiei de printare 3D.

Iata cate modele frumoase si tematice de Craciun se pot realiza prin tehnologia de printare 3D.

Aveti un proiect in minte? Contactati-ne si va vom ajuta sa-l dezvoltati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *