Print 3D

Este greu sa printezi 3D?

Corp Geometric Acrilic Pentru Studiu

In ziua de azi, printarea 3D este folosita din ce in ce mai mult in diferite industrii, de la cea auto, medicala, crearea de bijuterii pana la industria aerospatiala si agricola. Dar, nu doar de marile companii sunt folosite acestea. In ultimii zece ani, printarea 3d a inceput sa creasca in popularitate si in randul consumatorilor de rand.

Aceasta tehnologie a cunoscut o evolutie constanta si rapida, ceea ce a dus la a scadere semnificativa a preturilor, printarea 3d fiind mai accesibila acum mai mult ca niciodata. Poate te-ai gandit si tu la un moment dat sa iti cumperi o imprimanta 3D, insa, probabil te-ai intrebat: cat de greu este sa folosesti un astfel de aparat? Ei bine, in acest articol iti vom raspunde la aceasta intrebare.

Imprimantele 3D de regula nu sunt greu de folosit. Acestea au fost create de catre producatori pentru a fi cat mai usor de utilizat. Ele trebuie doar asamblate sau in anumite cazuri vin deja construite si calibrate.

Corp Geometric Acrilic Pentru Studiu

Cum poti printa 3D rapid si fara probleme?

Cum am mentionat, nu este greu sa folosesti un asemenea aparat, tot ce ai de facut este:

  • Alege o imprimanta 3D conceputa pentru a fi utilizata de incepatori.

O asemenea imprimanta poate fi usor de folosit, mai ales daca este deja asamblata si construita intuitiv, ceea ce iti va usura si mai mult experienta.

  • Foloseste un material potrivit aparatului si proiectului tau.

Imprimantele 3D folosesc de cele mai multe ori filamente, un fir din diferite materiale, cel mai des folosite fiind termoplasticele. Un material foarte bun pentru un proiect de inceput si de invatare este ABS (Acrilonitril butadien stiren) sau PLA (Acid polilactic), cel din urma fiind cel mai des folosit material de catre consumatorii casnici.

  • Foloseste un program software bun

Ai setat imprimanta, insa trebuie sa ai pregatit si softul pe care il vei folosi in actionarea imprimantei. Poti folosi un program simplu precum Ultimaker Cura, cel mai popular software pentru imprimantele 3D. Cu ajutorul acestuia vei pregati printarea, vei selecta modelele ce urmeaza a fi create si schimbarea setarilor de printare.

  • Selecteaza un proiect

Acesta este ultimul pas inainte de inceperea propriu zisa a printarii. Aici trebuie sa selectezi fisierul CAD ce contine modelul obiectului pe care doresti sa il printezi. Indiferent ca il creezi tu de la zero sau il descarci de pe diferite site-uri, cel mai popular fiind thingiverse.com, acest pas este important in realizarea produsului.

Piesa Mecanism

Este greu sa printezi 3D?

Ca orice activitate, exista o panta de invatare, insa prin practica si informare vei incepe sa iti folosesti noua imprimanta 3D mai repede decat ai crede. Bineinteles, cu cat proiectul devine mai complex si unic, cu atat procesul poate deveni si el mai complicat.

Proiectarea obiectului este probabil cea mai complicata parte din printarea 3D. Aceasta parte este importanta deoarece realizarea schitei trebuie realizata astfel incat sa poata fi sustinuta in intreg procesul de printare 3d fara a se prabusi.

Insa, dupa ce dobandesti cunostintele necesare despre realizarea acestui proces, crearea de produse va fi din ce in ce mai usoara. Informatii despre procesul de printare 3D se gasesc in abundenta pe internet si pe site-urile producatorilor.

De aceea este mai usor ca niciodata sa inveti cum sa folosesti un asemenea aparat. De asemenea, sunt nenumarate comunitati pline de oameni pasionati care te pot ajuta atunci cand nu intelegi ceva. Iar, daca ai nevoie de un profesionist pentru productie publicitara, te putem ajuta noi.

Tehnologia printarii 3D este aclamata ca fiind viitorul din punct de vedere al modului In care realizam si producem obiecte. Cresterea popularitatii imprimantelor 3D a dus la o dezvoltare impresionanta si continua sa evolueze, astfel incat tot mai multi consumatori casnici le pot folosi pentru hobby-uri, dar si pentru micile afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *