Print 3D

Conceptul de productie la cerere prin printarea 3D

Turnul Eiffel Print ALB

Printarea 3D este o tehnologie in care se investeste masiv, lucru ce va avantaja nu doar antreprenorii, ci si consumatorii, deoarece numarul si calitatea produselor ce pot fi achizitionate creste, iar pretul va scadea odata cu trecerea timpului, lucru ce va schimba in mod semnificativ modul in care producem si comercializam.

Tehnologia este folosita nu doar pentru a produce in masa, ci si pentru a fabrica diferite obiecte la cerere, conform specificatiilor clientilor. In acest fel, producatorii si partenerii de afaceri se pot adapta mai usor cerintelor pietei si pot oferi consumatorilor produse de cea mai inalta calitate.

De ce productia la cerere este importanta pentru sectoarele de fabricatie?

  • Personalizare la comanda

Unul dintre cele mai mari avantaje ale printarii 3D este acela ca permite personalizarea produselor la un pret mult mai redus fata de metodele traditionale de fabricatie. In acest fel, producatorii pot oferi clientilor diferite concepte si design-uri si sa le modifice in functie de preferintele si specificatiile acestora.

Modelele create sunt pastrate si pot fi folosite in nenumarate iteratii, acesta fiind un mod mai eficient din punct de vedere al costurilor de a le modifica in functie de tendintele pietei.

Turnul Eiffel Print ALB

Mentinerea unui stoc mai mic de produse

O problema des intalnita printre producatori este mentinerea unui stoc constant de produse. Insa, uneori se intampla ca anumite obiecte sa nu se vanda conform previziunilor in termenul stabilit si sa ocupe un spatiu valoros.

Inventarul poate fi minimizat cu ajutorul printarii 3D la cerere, acesta fiind un mod mult mai eficient, nu doar din punct de vedere al costurilor de productie, ci si al depozitarii.

Prin utilizarea performanta a acestei tehnologii nu va mai fi necesara mentinerea unui stoc mare, acum fiind posibila executarea unui numar mai mic de produse, reducand in acest fel necesitatea pastrarii unui depozit mare. In acelasi timp se vor reduce costurile.

Piese Printate 3D Sablon Bile de Ping Pong

  • Productie mai rapida

Fata de metodele traditionale, ce necesita matrite si instrumente specializate, printarea 3D iti va permite sa produci intr-un timp mult mai scurt ceea ce doresti. De asemenea, fabricatia se poate realiza in propriul sediu sau la un partener local, lucru ce va elimina si mai mult atat din timpul de livrare, cat si al costurilor legate de logistica.

  • Posiblitatea crearii si testarii prototipurilor

Prototipurile sunt componente esentiale in procesul de creatie. Prin producerea unui astfel de element, poti sa testezi si sa verifici calitatea produsului vizat, acesta fiind un mod excelent de a imbunatati versiunea curenta precum si versiunile viitoare.

Mecanism Print

Printarea 3D este cea mai buna alegere atunci cand ne gandim la productia personalizata. Desi este o tehnologie relativ noua, printarea 3D are capacitatea de a transforma definitiv modul in care producem, ea fiind capabila sa se adapteze si sa eficientizeze intregul proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *