Print 3D

Printarea 3D si industria jocurilor video

Figurina Lara Croft Tomb Raider Print 3D

Printarea 3D este tehnologia care a rasturnat o multime de limite majore pana de curand. Ea permite utilizatorilor sa creeze obiecte fizice pornind de la modele digitale si apoi printand straturi de material pana cand obiectul este finalizat conform planului/ comenzilor. Printarea 3D se foloseste deja cu succes in foarte multe domenii, iar una din acesta este industria jocurilor video.

Cum se foloseste printarea 3D la jocurile video?

In primul rand, printarea 3D este utilizata pentru a crea personaje si obiecte din joc. De exemplu, studiourile de jocuri pot apela la printarea 3D pentru a crea prototipuri ale personajelor din jocuri, inainte de a fi modelate digital.

Figurina Lara Croft Tomb Raider Print 3D

Acest lucru poate ajuta la determinarea aspectului final al personajelor si pentru a face schimbari inainte ca personajele sa fie animate sau integrate in joc. De asemenea, printarea 3D se mai poate folosi pentru crearea de obiecte in jocuri, ca de exemplu arme sau accesorii.

Tehnologia aditiva, dupa cum i se mai spune, permite producatorilor de jocuri video sa creeze modele fizice ale acestor obiecte, care mai apoi pot fi scanate si convertite in modele digitale pentru utilizare in jocuri.

Si asta nu este tot. Printarea 3D este minunata pentru a crea produse promotionale pentru jocuri, ca de exemplu figurine sau modele ale personajelor din jocuri. Acestea se pot vinde ca suveniruri/ obiecte promotionale sau pot fi folosite in campanii speciale de publicitate.

Avantajele printarii 3D in industria jocurilor video

  • Crearea de prototipuri fizice.
  • Crearea de obiecte din joc
  • Customizarea personajelor si a obiectelor din joc (prin printarea propriilor modele 3D sau prin descarcarea modelelor 3D de pe platformele online)
  • Eficientizarea productiei – modelele fizice se produc la costuri mai mici, mai rapid si mai precis, comparativ cu metodele traditionale de productie.
  • Posibilitatea de a realiza cu usurinta produse promotionale de joc
  • Cresterea nivelului de detaliere.

Printarea 3D face ca jocurile noi sa se poata bucura de un nivel de detalii mai mare, ceea ce inseamna un realism sporit si o calitate mai buna (o experienta unica).

Iata ca printarea 3D nu inceteaza sa surprinda. Este incredibila si pentru a crea personaje si obiecte in jocurile video. Ea ofera studiourilor si dezvoltatorilor de jocuri oportunitatea de a crea prototipuri fizice ale personajelor si obiectelor, precum si pentru a realiza materiale promotionale de gaming.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *