Print 3D

Printarea 3D in realizarea machetelor arhitecturale

Macheta Concept Showroom

Machetele arhitecturale sunt instrumente esentiale pentru orice investitor si arhitect, acestea jucand un rol fundamental in atragerea de fonduri, dar si pentru a-i ajuta pe acestia sa isi expuna intr-un mod usor de inteles viziunea.

Expozitiile si targurile de profil sunt evenimente ce reprezinta o oportunitate excelenta, atat pentru clienti, cat si pentru dezvoltatori sa realizeze o legatura si sa formeze un dialog ce poate fi doar benefic pentru ambele parti, machetele arhitecturale fiind utilizate ca mijloc pentru a explica si comunica, dar si a atrage potentialii clienti.

Datorita evolutiei tehnologice din ultimii ani, printarea 3D a devenit una dintre cele mai populare, dar si performante procedee de fabricatie, aceasta fiind capabila sa produca intr-un timp mult mai scurt, dar si cu o precizie mai ridicata machetele arhitecturale.

Macheta Concept Showroom

  • Machete arhitecturale printate 3D

Una dintre cele mai mari avantaje ale printarii 3D in creatia de machete arhitecturale este aceea ca ofera beneficiarilor posibilitatea de a produce modele complexe, intr-un timp foarte scurt.

Fata de metodele traditionale, in care este necesara o anumita expertiza, timp care poate varia substantial in functie de dimensiunea si numarul de detalii, printarea 3D reuseste sa simplifice procesul si sa reduca considerabil atat costurile de productie, cat si durata de realizare.

Un alt avantaj al printarii 3D este posibilitatea de a utiliza un numar variat de materiale. In functie de necesitate, pot fi folosite diferite materiale plastice, metal, rasini si asa mai departe, oferind in acest fel posibilitatea de a crea o macheta arhitecturala care sa se potriveasca cat mai bine cu necesitatile, dar si preferintele investitorilor.

Macheta Fabrica

Deoarece aceste modele sunt o reprezentare fidela la o scara mult mai mica a unor cladiri deja construite sau care urmeaza a fi ridicate, uneori poate fi dificila incorporarea unor detalii si geometrii mai complexe.

Printarea 3D are capacitatea de a fabrica aproape orice tipar, de la detalii interioare complexe, pana la fatade complicate, o actiune ce poate fi de cele mai multe ori dificila prin metodele traditionale.

  • Machetele arhitecturale printate 3D 

Pentru a forma o legatura cu potentialii clienti, multi investitori aleg sa isi prezinte machetele arhitecturale la expozitii de profil, fiind una dintre cele mai bune oportunitati de a-si promova proiectul imobiliar.

Multe persoane care nu au pregatire in acest domeniu se pot confrunta cu dificultati in a intelege un plan arhitectural, insa, datorita formatului tridimensional, acestia vor putea vedea si observa indeaproape componentele si detaliile ce alcatuiesc proiectul.

Macheta Arc de Triomphe Print 3d

O macheta arhitecturala este prin urmare un instrument de marketing foarte valoros, un mediu care promoveaza dialogul si in cele din urma o intelegere ce va fi benefica pentru ambele parti.

Printarea 3D este o procedura de fabricatie din ce in ce mai utilizata in nenumarate industrii, una dintre cele mai recente fiind arhitectura. O macheta poate fi realizata mult mai usor, mai rapid, dar si mai ieftin cu ajutorul acestei tehnologii, printarea 3D oferindu-le arhitectilor oportunitatea de a crea un instrument cu impact vizual puternic, excelent pentru promovarea si vanzarea proiectelor create.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *