Print 3D

De ce printarea 3D este benefica?

printare 3d beneficii

Este cu siguranta o alternativa de viitor pe parte de productie, dar printarea 3D este benefica? Care sunt beneficiile utilizarii unei astfel de alternativa?

Cu siguranta, daca trebuie sa faci aceasta alegere, intre alternative clasice sau imprimarea 3D, trebuie sa cantaresti bine care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia.

Imprimarea 3D poate fi folosita atat in domeniul productiei unde se pot crea piese rapid, cat si in domeniul educatiei, dar si medicina dentara, fashion si arhitectura. In cel de-al doilea, putem observa cateva beneficii majore: posibilitati noi de invatare, ofera exemplul esecului, ofera entuziasm si poate completa destul de simplu foarte multe ore de curs.

Suntem constienti ca este destul de greu sa vizualizezi in minte unele lucruri pe care le auzim. Imprimantele 3D ofera aceasta posibiltate, un mediu de invatare vizuala, ce poate oferi intelegerea despre unele lucruri. Aici putem vedea exemplul figurilor geometrice din matematica, ori cel al artefactelor din istorie sau se pot imprima chiar si celule ori molecule pentru biologi si chimie.

printare 3d beneficii

Imprimarea 3D poate oferi exemplul esecului pentru studentii care nu au increderea necesara sa experimenteze lucruri noi. Acestia pot invata din sistemul pe care il au majoritatea imprimantelor, plug and play, ca este absolut normal sa esuezi. Si mai presus de orice, esecul face parte din procesul de invatare. Acest lucru contribuie la motivarea elevilo, increderea lor de sine si dezvoltarea perseverentei.

Aceasta tehnologie entuziasmeaza elevii si poate transforma orice curs mai putin interesant sau interactiv intr-unul ce ofera o viziune completa a ceea ce inseamna. Entuziasmul provine din faptul ca poate observa fiecare pas, trecand de la parte teoretica, la cea practica. De asemenea, acesta completeaza perfect ora de curs.

Daca am verifica si beneficiile pe care o astfel de imprimanta le are cand vine vorba de partea de productie, am descoperi si aici destul de multe, dar o sa ma axez doar pe cateva: rapiditatea executiei, costurile reduse, posibilitatea realizarii multor modele, dimensiuni si dificultati.

Din punct de vedere al rapiditatii in ceea ce priveste executia, cu siguranta imprimanta 3D este cea care are un avantaj fata de alte tehnologii. Cu aceasta printare putem transforma un design la care doar visam, in realitate in doar cateva ore. Sunt si piese sau proiecte care necesita timp, este adevarat, dar atunci cand vorbim despre unele de dimensiuni mici sau medii, ori dificultati nu foarte mari, imprimarea 3D este cea mai potrivita alegere.

Mecanism Inginerie Printat 3D

Pe de alta parte, economic vorbind, costurile sunt unele reduse, atat cele ale intretinerii unui astfel de dispozitiv, cat si din punct de vedere a fortei de munca. De cele mai multe oti, acest tip de imprimanta este atat de digitalizata, incat trebuie apasat doar un buton pentru a crea piesa dorita, ceea ce simplifica foarte mult procesul.

Pentru ca este din ce in ce mai important ca pe langa beneficiile pe care le are asupra noastra, sa aiba beneficii si asupra mediului, imprimanta 3D functioneaza intr-un mod in care nu afecteaza mediul inconjurator. In prezent, majoritatea modelelor genereaza foarte mult material rezidual care ajunge la gropile de gunoi si poate ajunge foarte usor si in apele globului.

Exista si cazuri in care acesta este depozitat si ulterior procesat pentru a obtine materie prima, dar nici aceasta tehnica nu este una foarte potrivita deoarece implica energie pentru topire ori tocare.

Este printarea 3D benefica? Ei bine, printarea 3D este mult mai benefica atat pentru noi ca producatori, clienti, dar si mediul inconjurator decat alte tehnologii existente. Este un prototip ce urmareste atat interesele umane , cat si pe cele ale mediului inconjurator si acest lucru nu face decat sa ne bucure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *