Print 3D

Timpul de printare 3D

Sistem de Conducte Printare 3D

Ce este timpul de printare 3D si cat este acesta

Tehnologia de printare 3D a devenit una dintre cele mai interesante metode de fabricatie din ziua de azi, putand fi utilizata in multe domenii de activitate pentru crearea de obiecte si componente ce necesita o proiectare, dar si o productie complexa.

Sunt multi factori care influenteaza procesul de printare 3D, insa unul dintre cei mai importanti este timpul de executie. Acest lucru este influentat de cele mai multe ori de tipul de material utilizat, complexitatea design-ului, tehnologia folosita si asa mai departe.

In ziua de astazi, nenumarate persoane, cat si business-uri au ales sa opteze pentru folosirea acestei tehnologii inovative, fiind perfecta pentru a realiza diverse prototipuri si piese intr-un timp mult mai scurt si la un cost mai redus.

Sistem de Conducte Printare 3D

  • Durata de imprimare

Timpul unui proces de imprimare 3D se bazeaza pe complexitatea si dimensiunea modelului dorit. De cele mai multe ori, atunci cand acestea au un design complicat, ele au nevoie de un timp mai indelungat pentru schitarea si imprimarea produsul finit in comparatie cu alte piese mai simple.

Durata de printare poate dura de la cateva minute, pana la cateva zile, existand multi factori ce pot influenta considerabil intervalul de fabricatie.

  • Tehnologia utilizata

Printarea 3D are la baza mai multe tipuri de tehnologii precum FDM, SLA si SLS, fiecare putand influenta viteza de imprimare. Imprimantele FDM au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza proiectul datorita procesului de lipire strat cu strat, in timp ce SLA si SLS pot reduce timpul necesar datorita tehnicilor diferite de fabricatie.

  • Materialul folosit

Fiecare materie prima are proprietati diferite, afectand in acest fel viteza, temperatura si timpul de finalizare. De exemplu, printarea cu ajutorului unui filament ABS poate avea o durata considerabila fata de PLA din cauza temperaturii mai ridicate, lucru ce poate duce la deformarea pieselor daca nu sunt respectati cu atentie toti pasii si cerintele specifice de fabricare.

  • Dimensiunea

Marimea modelului si zona patului de imprimare se coreleaza direct cu timpul de fabricatie, mai ales pentru cele mari care necesita un interval ridicat pentru a putea depune strat dupa strat.

Software si setari

Programele specializate determina modul in care design-ul 3D este creat, fiind necesara optimizarea setarilor ce tin de densitatea de umplere, grosimea peretilor si viteza, toate acestea fiind esentiale pentru a finaliza intr-un mod profesionist intregul proces.

Ajustarea si eficientizarea tuturor parametrilor poate accelera timpul de executie, experienta unui profesionist fiind importanta pentru definitivarea oricarui tip de proiect in orarul prestabilit.

Printarea 3D este o tehnologie care se bucura de o popularitate din ce in ce mai ridicata. Cu toate acestea, timpul de imprimare poate fi influentat de o multime de factori,de aceea este esentiala cunoasterea caracteristicilor specifice ce tin de filamente si de tehnologia de fabricatie, fiind cea mai buna metoda prin care se poate optimiza intregul proces si sa se atinga un echilibru intre viteza, precizie si calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *