Print 3D

Transforma imposibilul in realitate cu serviciile de printare 3D

Printare 3d Sectiune Detaliu Sagrada Familia

Competitia apriga de pe piata a impins nenumarati antreprenori sa se adapteze si sa incerce prin diverse strategii si metode sa atraga atentia consumatorilor, dar si sa obtina un avantaj performant in fata adversarilor economici.

Una dintre cele mai interesante, dar mai ales inovatoare tehnologii ce a captivat si reusit sa creasca in popularitate in ultimii ani este printarea 3D.

Desi la inceput a fost utilizata in principal de marii producatori industriali, in ultimii ani, datorita investitiilor masive, dar si a interesului tot mai ridicat, pe piata au fost introduse servicii profesionale ce ofera antreprenorilor mici si mijlocii, dar si persoanelor obisnuite sansa de a se bucura de o modalitate unica prin care isi pot transforma viziunea in realitate.

Printare 3d Sectiune Detaliu Sagrada Familia

Printarea 3D, cunoscuta si sub denumirea de AM (fabricatie aditiva) este un proces de realizare a unui numar foarte variat de obiecte si piese cu ajutorul unei imprimante si a unui software specializat. Inca de la aparitia acestei tehnologii, multe persoane si societati comerciale au realizat avantajul financiar si creativ pe care il poate oferi.

Procesul de productie nu este unul dificil, aparatul avand abilitatea de a depune strat peste strat de material conform instructiunilor oferite de soft, pana la finalizarea obiectului sau componentei proiectate.

  • Printarea 3D – performanta ridicata in optimizare si personalizare

Tot mai multi intreprinzatori au inceput sa contracteze servicii specializate de imprimare 3D deoarece ii pot ajuta nu doar sa ofere produse de o calitate superioara la preturi corecte, ci si sa isi optimizeze intreaga operatiune, castigand bani, timp, dar mai ales oportunitatea de a oferi clientilor obiecte si piese personalizate.

Personalizare si prototipare – Datorita usurintei prin care un obiect poate fi personalizat, printarea 3D a devenit un proces de fabricatie foarte cautat, considerata ca fiind una dintre cele mai rapide, dar si accesibile procedee de productie pentru anumite categorii de obiecte.

Macheta Concept Showroom de Auto

De asemenea, din cauza faptului ca prototiparea poate fi realizata usor, mai ieftin si intr-un timp mult mai scurt fata de metodele traditionale, multi antreprenori au posibilitatea de a dezvolta proiectele si a accelera orarul de lansare pe piata, lucruri ce contribuie considerabil la cresterea veniturilor pe termen scurt si mediu.

Optimizarea activitatii economice – accesarea unui serviciu de printare 3D poate oferi antreprenorilor posibilitatea de a-si gestiona resursele intr-un mod mai eficient, nemaifiind necesara pastrarea unui inventar de produse prea mare, lucru ce reprezenta o investitie substantiala, dar si cheltuieli de depozitare ce pot reduce semnificativ profitul.

Oferim servicii profesionale de printare 3D 

Un astfel de serviciu va avea un beneficiu incredibil ce va simplifica intregul lant de aprovizionare, fiind o metoda excelenta prin care se pot minimiza cheltuielile aferente si timpul de asteptare.

Printarea 3D a devenit una dintre cele mai inovatoare metode prin care un antreprenor se poate bucura de o performanta crescuta in business-ul condus.

Cu ajutorul acestei tehnologii, un intreprinzator are capacitatea de a aduce la viata piese si obiecte neobisnuite, avand astfel posibilitatea de a introduce pe piata produse unice, lucru ce ii va ridica notorietatea in randul consumatorilor si in cele din urma, profitul.

Corp Geometric Printare 3D

Procesul de imprimare 3D

  • Modelare

Pentru a putea printa o anumita piesa, va fi necesara proiectarea unui model cu ajutorul unui soft specializat CAD. Acesta permite utilizatorilor sa creeze design-uri unice in diverse forme si dimensiuni, care prin metodele traditionale de fabricatie ar fi multe prea costisitoare sau greu de realizat.

Dupa acest pas, proiectul va putea fi exportat intr-un fisier de tip STL, OBJ sau 3MF, urmand ca imprimanta sa il citeasca si sa execute planul.

  • Taierea

Procesul de taiere este un pas important, modelul putand fi impartit in mai multe piese pentru a putea fi imprimante pe rand, fiind util mai ales in cazul obiectelor de dimensiuni mari. In acest fel persoana responsabila va putea ajusta la fiecare componenta grosimea si alti parametrii importanti, astfel incat sa poata finaliza proiectul cat mai eficient.

Macheta Urbanism Print 3d

  • Imprimarea proiectului

In momentul in care imprimanta 3D a procesat datele primite din laptop, aceasta va incepe procesul de depunerea straturilor unul peste altul pana in momentul finalizarii lui. Timpul de imprimare poate fi de cateva minute, ore sau zile in functie de complexitate, marime sau materialul folosit.

  • FInalizarea proiectului

Dupa ce imprimanta a incheiat programul stabilit, va fi necesara curatarea noii piese si slefuirea marginilor in cazul in care exista mai multe structuri realizate in acelasi timp. Piesele se pot vopsi sau trata termic in functie de cerintele personale.

Procesul de imprimare 3D implica multe etape ce trebuie realizate corespunzator pentru a putea personaliza si crea diferite obiecte intr-un mod unic. Aceasta tehnologie ofera mai multa flexibilitate, atat in modelare, cat si in productie, fiind un mare avantaj pentru cei care doresc sa ofere clientilor produse noi care sa fie in trend si de o calitate superioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *