Print 3D

Prototiparea in printarea 3D

Macheta Printata 3d

Pentru a putea realiza o piesa sau un produs va fi nevoie sa creezi un prototip, cu ajutorul caruia vei putea crea ceea ce te intereseaza. Acest lucru poate presupune costuri foarte mari, dar si o lunga durata de timp pana in momentul inceperii productiei.

Datorita tehnologiei din ziua de astazi, acest lucru se poate realiza acum mult mai usor cu ajutorul unei imprimante 3D. Acest proces de printare 3d este unul rapid, sigur si eficient din punct de vedere al cheltuielilor, ceea ce inseamna ca poti beneficia de produsele dorite intr-un timp foarte scurt.

Pentru a realiza acest lucru va trebui sa creezi un model 3D, insa acesta va fi construit usor datorita softurilor de modelare care au fost concepute special pentru printarea 3D. Cu ajutorul acestei tehnologii poti crea diferite modele complexe, cu un numar divers de materiale.

Macheta Printata 3d

Cei care au apelat deja la fabricatia aditiva au inteles deja avantajele tehnologiei de printare 3d le ofera, atat din punct de vedere calitativ si al costurilor reduse de productie, cat si din punct de vedere al vitezei si personalizarii.

Care sunt beneficiile ?

  • Eficienta din punct de vedere al costurilor

Fata de metodele traditionale de productie, ce necesita matrite si instrumente special concepute pentru fiecare produs personalizat in parte, printarea 3D este un mod mai convenabil de a crea prototipul dorit.  Prin crearea unui fisier CAD si modificarea acestuia, prototipul nu va avea costuri suplimantare, putand fi realizat imediat, la un cost de productie mai redus.

  • Timp castigat

Timpul este valoros in orice companie. De aceea, de preferat este ca procesul de prototipare sa fie si el cat mai scurt. In acest sens, nu trebuie sa astepti crearea unei matrite pentru realizarea produsului dorit, ci poti sa il produci mult mai rapid, acesta fiind un avantaj major al acestui tip de fabricatie inovatoare.

De asemenea, timpul nu va mai fi pierdut cu asteptarea livrarii, productia prototipului putand fi realizata la fata locului, chiar in incinta firmei tale.

  • Poti crea diferite iteratii

Libertatea de creatie este foarte importanta atunci cand doresti sa dezvolti un produs nou. Folosind un soft pentru modelare 3D, prototipul va putea fi realizat si modificat usor, indiferent de complexitate.

Unul dintre principalele avantaje ale printarii 3D este ca procesul de creatie nu necesita o matrita speciala de fiecare data cand faci modificari. Poti sa creezi nenumarate iteratii diferite, aceasta fiind astfel o modalitate mult mai usoara si rapida de a obtine produsul dorit.

  • Testarea prototipurilor

Folosind un numar foarte mare de materiale, prototipul creat poate fi supus testelor pentru a fi verificat din punct de vedere al calitatii si pentru a-l putea imbunatati in viitoarele iteratii.

Printarea 3D este cel mai eficient mod de a crea un prototip, atat din punct de vedere financiar, cat si al vitezei de productie. Personalizarea si crearea pieselor nu a fost niciodata mai usoara, de aceea fabricatia adivita a devenit modul preferat al firmelor de a crea prototipuri si a dezvolta noi produse inovatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *