Print 3D

Ce noi modele de business creaza printarea 3D?

atelier printare 3d

In ultimii ani, tehnologia printarii 3D a devenit un instrument important, atat pentru firmele mari, cat si pentru cele mici. Productia aditiva ofera nenumarate avantaje, fiind o modalitate mult mai usoara si mai eficienta din punct de vedere al costurilor de a produce obiecte sau piese personalizate in cadrul unei firme.

Strategiile de marketing si modelele de business sunt intr-o permanenta evolutie, iar printarea 3D ofera noi metode inovatoare de a dezvolta compania. Prin urmare, iata cateva moduri prin care printarea 3D poate fi de ajutor in cadrul operatiunilor de business.

atelier printare 3d bucuresti

 

  • Productie la cerere

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care aceasta tehnologie il poate oferi este acela de a avea abilitatea de a produce imediat piese de schimb sau obiecte necesare pentru continuarea liniei operatiunii. In acest fel este mult mai usor decat sa estimezi de ce anume vei avea nevoie pentru a plasa o comanda catre furnizori.

Timpul de productie este mult mai scurt fata de asteptarea livrarii, iar costul de productie este de asemenea mai mic.

  • Prototipare rapida

Prototiparea este un procedeu important in crearea oricarui produs de calitate. Departamentul de cercetare si dezvoltare din cadrul firmei tale va putea beneficia de aceasta tehnologie, reusind astfel sa produca un prototip mai rapid si mai ieftin, putand astfel avea un impact si o influenta pozitiva asupra viitorului firmei tale.

  • Personalizare in masa

De cele mai multe ori, fabricatia traditionala nu este cea mai potrivita metoda de a crea produse sau piese personalizate, acesta fiind un procedeu mai dificil si costisitor. Insa, cu ajutorul fabricatiei aditive, personalizarea in masa poate fi realizata mult mai usor, nefiind necesare matrite sau instrumente speciale.

masa si scaune miniatura

Prin crearea unui fisier 3D si modificarea acestuia, piesele pot fi adaptate astfel incat sa satisfaca toate cerintele clientului. Costurile de productie personalizata sunt astfel mult mai mici in comparatie cu metodele traditionale, indiferent de numarul de modificari, aceasta fiind o oportunitate excelenta de a oferi clientilor si partenerilor tai de afaceri piese de calitate exact asa cum isi doresc.

Mai multa flexibilitate

Controlul asupra procesului de productie este acum in mainile tale. Modelul business-ului tau va putea fi mult mai flexibil, adaptand si modificand atunci cand ai nevoie produsele, numarul acestora, dar si forma, dupa caz.

Optimizarea lantului logistic

Tehnologia de printare 3D poate avea un impact important asupra modului in care rezolvi anumite probleme, una dintre acestea fiind depozitarea. Cu ajutorul acesteia, nu vei mai fi nevoit sa ai un depozit plin de marfa si piese, ci poti tine un inventar digital si sa creezi produsele necesare atunci cand ai nevoie.

Cu ajutorul printarii 3D, lantul logistic poate fi eficientizat si poti castiga, nu doar timp si spatiu, ci si o reducere a costurilor.

Printarea 3D poate avea un impact semnificativ asupra unei firme, putand asista si usura modul in care iti vei realiza obiectivele. Modelul de afaceri traditional poate fi schimbat si poate evolua intr-unul mult mai performant si mai eficient din punct de vedere al costurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *