Printarea 3D a deschis noi orizonturi in domeniul realizarii machetelor de arhitectura. Tehnologia printarii 3D nu se opreste aici, ci este intr-o continua expansiune, pe masura ce tot mai multe industrii identifica noi solutii in cadrul carora pot integra modelele 3D.
In realizarea machetelor, printarea 3D imbunatateste productia si usureaza o multime de operatiuni minutioase. Comparativ cu alte procese de productie, printarea 3D permite adaugarea de straturi la scara extrem de mica, milimetrica, ceea ce reprezinta un plus imens in realizarea machetelor care pot avea diferite dimensiuni.
Oferim o gama variata de produse folosind tehnologia de imprimare 3D.
Ce este printarea 3D?
Printarea 3D este un proces inovator prin care un model digital este transformat intr-un obiect tangibil, solid, tridimensional. De obicei, acest lucru se face prin stabilirea mai multor straturi succesive si subtiri dintr-un material.
Imprimarea 3D a devenit populara atat de rapid in ultimii ani, pentru ca este de un real ajutor in domeniul productiei. Acest lucru se datoreaza in parte pretului accesibil, iar pe de alta parte dimensiunii reduse a imprimantelor in comparatie cu productia clasica.
Cum functioneaza Printarea 3D?
Prima data, se realizeaza un design virtual al obiectului de printat. Acest design va functiona ca un plan pentru citirea imprimantei 3D. Proiectarea virtuala este realizata utilizand soft-ul de proiectare asistata de calculator/ CAD, un soft care poate crea desene precise si ilustratii tehnice.
Un design virtual poate fi realizat cu ajutorul unui scanner 3D, care creaza o copie a unui obiect existent, prin surprinderea mai multor imagini ale acestuia din diferite unghiuri.
Importanta printarii 3D
Realizarea pieselor in mod traditional este deseori dificila si costisitoare. Pentru fiecare tip de piesa care vrei sa o dezvolti iti va trebui o alta matrita sau un alt utilaj pentru a produce noile piese. Cu o imprimanta 3D acest lucru te scapa de aceasta grija, deoarece ea poate realiza cu ajutorul unui calculator orice forma o vrei.
Datorita cresterii popularitatii si scaderii semnificative a preturilor acestor aparate, pasionati si inventatorii isi pot transforma ideile creative in realitate. Cu ajutorul unui model CAD si o imprimanta 3D, acestia isi pot pune ideile in aplicare si pot crea prototipuri, lucru imposibil in trecut.
Materiale folosite pentru printarea 3D
Cele mai uzuale materiale folosite pentru printare 3d sunt:
PLA este cel mai popular tip de material folosit de consumatorii casnici. Acesta este realizat din materiale biodegradabile precum amidonul de porumb ceea ce il face ecologic si are un punct de topire scazut, perfect pentru hobbisti.
ABS – Acest material este un termoplastic ce face parte din familia polimerilor. Aceasta vine sub forma de filament si are avantajul de a avea o rezistenta si flexibilitate crescuta, dar are si o varietate larga de culori.